• Recipes
  • Quality Assurance
  • Partnership
  • Flavour choice
  • BOVO hard-boiled egg bar

Recipes

Tojáskrémleves

Tojáskrémleves

Cream soup

Ingrediets:

  • 1 Bovo főtt tojásrúd
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 közepes sárgarépa
  • 1 kisebb zellergumó
  • 2 szál újhagyma
  • 2 ek magos dijoni mustár
  • 8 dl húsleves alaplé
  • 4 dl sonkalé
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 dl tejföl vagy tejszín
  • 4 dkg vaj
  • frissen őrölt bors
  • csipet szerecsendió

Preparation:

A hagymát, a sárgarépát, a zellert kis kockákra vágjuk.
A vajat közepes hőfokon habzásig melegítjük, majd hozzáadjuk a zöldségeket, és 6-7 percig pirítjuk.
Felöntjük a húsleves alaplével és a sonkalével.
Ízesítjük a mustárral, sóval, borssal, szerecsendióval, és hozzáöntjük a fehérbort.
Kis rést hagyva lefedjük, és közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
Hozzákeverjük a tejfölt és a feldarabolt tojásrudat, amiből előzetesen néhány felkarikázott szeletet félre teszünk díszítés céljából. 4-5 percig főzzük, majd krémesre turmixoljuk a levest.
Az újhagymát felszeleteljük.
A levest a félretett tojáskarikákkal együtt melegen, az újhagyma felszeletelt szárával megszórva tálaljuk.